Veteranenploeg Zavet roeit elke zaterdag naar de molen voor Ouderkerk: 10 km heen en terug met korte en lange tempo-versnellin-gen, zoals een pyramide.

Willem van Schelven vertegenwoordigt Poseidon op vele wedstrijden. Op de foto steekt hij de hand om-hoog, zittend achter Frank Verhulst van De Maas. Samen wonnen ze op 4 juli ‘22 de open Dutch Masters in hun leeftijdsklasse voor de dubbel-twee. 

Op weg via de Amstel naar al die plekken waar langs het water druk gefietst wordt.

Het roeien kan je op vele manieren beoefenen. Je kan met maatjes elke week van Poseidon naar Ouderkerk a/d Amstel varen en dan weer terug. Je kan 3-maal per week gaan skiffen. Je kan gaan meedoen met de grote wedstrijden zoals elk jaar in maart op de Amstel. En je kan lange roeitochten gaan maken, voor het plezier of omdat er een medaille valt te verdienen. Bij Posei-don doen we het allemaal, maar niet perse elk jaar.

Op woensdagavond en zaterdag-morgen is tevens onze sociëteit open. Op zaterdag is er koffie en soms gebak als er wat te vieren is en op woensdag wordt er gegeten door allen die mee willen doen. Dat is na het roeien of na de outdoor training in de winter. 

Het is traditie geworden om in de winter en zomer het licht op te zoeken. In de winter roeien we naar het lichtfestival van Amsterdam. In de zomer vieren we de kortste nacht en dus de vroegste zonopkomst tijdens een 35 km lange tocht via de Ronde Hoep bij het dorp Ouderkerk a/d Amstel. Dat doen we op de zaterdag die het dichtst bij de kortste nacht ligt.

Wanneer het mogelijk is wordt jaarlijks de Elfsteden Roeimarathon gevaren, op de vrijdag (+nacht) en zaterdag na Hemelvaartsdag. Het is een wedstrijd die geroeid wordt in wherries en gestuurde C2's. Poseidon deed er jarenlang aan mee.

Na twee jaar corona vonden er verleden jaar weer de traditio-nele Regio-wedstrijden plaats tussen de Amsterdamse clubs (minus de studenten van Nereus en Skoll) en Amstel-geuzen uit Ouderkerk. Ze zijn bedoeld voor roeiers, die het leuk vinden om eens een wed-strijd te varen. Ieder clubje met 2 of 4 roeiers plus een stuur, kan zich opgeven. Er wordt geroeid in de klassen C2, C4 en gladde 4. Meer info: website regioroeien. 

Deze Poseidon boot deed in het verleden mee aan de November-vieren, elk jaar in genoemde maand op de Amstel. De wedstrijd is altijd op zondag, de zondag die het dichtst bij de 4de komt en duurt 4 km. Aan de wedstrijd doen dus alleen boten met vier roeiers mee en Poseidon hoort daar altijd bij.

Sinds 2016 beschikt Poseidon over de Mankracht, speciaal geschikt voor lange afstan-den. Twee personen roeien en een stuurt, zodat er gewisseld kan worden. De eerste tocht voerde in 2016 naar Wormer-veer, waar de Zaan-marathon van 51 km werd gevaren.

Voor iedereen die meer ervaring wil opdoen in het ploeg roeien is er iedere woensdag de Instuif. Meldt je om 19.00 uur aan op het vlot. Afhankelijk van het aantal aan-wezigen roei je in een gestuurde C2 of C4. Begeleiding is aanwezig.