Bij Poseidon kun je altijd roeien 

 

 

Ons botenarsenaal

Bij Poseidon hebben we gezien de omvang van de club een relatief groot aantal boten tot onze beschikking. We hebben daarom geen ingewikkeld systeem van vastgestelde roeitijden. Via een app kun je thuis of op de club een boot afschrijven.

Je vindt bijna altijd wel een boot om in te roeien. Alleen bij de vieren is het soms wat drukker en moeten de ploegen onderling afspraken maken.

 

Droge vloot

Naast onze vloot hebben we ook een aantal ergometers staan, ter ondersteuning van de instructie en om je conditie op te vijzelen.

Onderhoud

De C-boten zijn voor een groot deel nog van hout. Dit willen we graag zo houden, want bij goed onderhoud gaat hout veel langer mee dan kunststof. Al het gladde materiaal is wel van kunststof. Omdat al het onderhoud door vrijwilligers wordt gedaan, streven we ernaar om de kunststof boten op tijd te vervangen, voordat ze ouderdomskwalen beginnen te vertonen. De meeste kunststof boten zijn jonger dan tien jaar.

Poseidon hanteert geen rangorde bij het onderhoud van de boten. De boten voor wedstrijden, recreatie of instructie verkeren allemaal in goede staat van onderhoud.