Roeien

 

Instructie

Heb je al roei-ervaring, dan beoordelen we je niveau en bepalen vervolgens of je nog instructie nodig hebt (C1 of skiff). Ben je een starter, dan word je ingedeeld voor een beginnerscursus in een C1 (een houten eenpersoonsboot) of in een ploegje in een C4 (een vierpersoonsboot met stuurvrouw of ‑man). Roei je in een C4, dan leer je ook sturen.

Na 15 à 20 lessen (dit verschilt per persoon) kun je afroeien. Met je diploma op zak mag je zelfstandig het water op, alleen of met een ploeg, zo vaak je wilt.

 

Skiffles

Als je al wat meer roei-ervaring hebt en je techniek verder wilt verbeteren, kun je aan skiffles gaan denken. Een skiffdiploma geeft toegang tot ons ‘gladde materiaal’, polyester roeiboten waarvoor wat meer ervaring vereist is.

Instructie geven

Als je al meer roei-ervaring hebt, dan kun je ook overwegen om je kennis weer door te geven aan nieuwe leden, een heel leuke manier om met roeien bezig te zijn. Dat kun je alleen doen of met anderen.

 

Lid worden?

 

Ploegroeien

Als je bent afgeroeid in een C1, wil je misschien in een ploeg gaan roeien. Je kunt zelf een ploeg vormen of wij koppelen je aan roeiers met een vergelijkbaar niveau. Je kunt ook meedoen met het wekelijkse instuifroeien, waarbij per keer wordt bepaald wie in welke boot stapt, onder begeleiding van een of meer coaches.

 

Regioroeien

Als je inmiddels wat kilometers hebt gemaakt, kun je je eerste wedstrijdervaring opdoen bij het regioroeien. Dat zijn laagdrempelige wedstrijdjes tussen de Amsterdamse roeiverenigingen met een mooie finale op de Bosbaan (vijf wedstrijden per seizoen).

 

 

Wedstrijdroeien

Voor roeiers met meer ervaring en ambitie zijn er allerlei wedstrijden waar je aan kunt meedoen. Dat vraagt wat meer inspanning, techniek en voorbereiding. Voorbeelden in de buurt zijn de bekende voorjaarsklassiekers op de Amstel (Heineken Roeivierkamp en Head of the River) en de Spaarne Lenterace en de Tromp Boat Races.

 

Toerroeien

Geef je de voorkeur aan recreatief roeien, dan zijn er talloze toertochten en roeimarathons in het hele land, zoals de Elfsteden Roeimarathon. Vanaf Poseidon is de Ronde Hoep Tocht een optie of de Kortste Nacht Tocht.