Neem een proefles

Roeien ziet er heel gemakkelijk uit, maar als je voor de eerste keer in de boot stapt, snap je onmiddellijk dat het niet zo gemakkelijk is.

Maar al tijdens de eerste les zal je merken dat je al vooruit gaat. De eerste lessen, ongeveer 5, krijg je in een één-persoons-boot. Daarin maak je kennis met balans houden en de basis techniek van roeien met twee riemen.
Na deze lessen kan je kiezen door te gaan met lessen in een gestuurde boot voor twee tot vier roeiers of in deze één-persoons-boot.
De instructie wordt afgesloten met een examen en als je slaagt, mag je zelfstandig roeien in het type boot waar je het examen in hebt gedaan.
Als dat nodig is helpen wij roeimaten te vinden.

Wil je door in een snellere boot, dan kan je instructie krijgen als je ervaring hebt opgedaan na je eerdere examen. Ga dus regelmatig roeien en maak kilometers!
Heb je ambities om in een 8 te roeien, dan is er een apart traject om te leren boord-roeien. Dat is roeien met één riem. Daarvoor moet je minimaal je bevoegdheid hebben gehaald om in een meer-persoons-boot te kunnen roeien.

Wij geven het hele jaar instructie in meer-persoons-boten, instructie in één-persoons-boten alleen tussen april en november.

Als je overweegt te gaan roeien ben je welkom om een introductie en een proefles te volgen.
Een introductie en proefles duurt tussen 1,5 en 2 uur en kan in overleg worden afgesproken.
Voor informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.