Zoekend op een zonnige zondag – Cryptotocht 2018

Oude bekenden en Cryptotocht debutanten, Amsterdamse ploegen (waaronder dit jaar 5 Poseidon ploegen!) en ploegen van ver weg, roeiers op leeftijd en jeugdroeiers en in totaal een mooi aantal van 15 ploegen.

De boten lagen klaar, de koffiegeur kwam je tegemoet. De Cryptotocht kon weer beginnen!

“We hadden niet verwacht dat we zouden winnen, want het was erg moeilijk en we hadden heel veel vragen niet opgelost”. Dit was wat de winnaars van de gouden en zilveren medailles na afloop zeiden.

En ze hadden gelijk… Het was moeilijk dit jaar. Veel lastige crypto’s en zoveel vragen dat het amper of niet binnen de gestelde tijd te halen was. En daarbij nog een enkel foutje in de routepuzzel (excuses hiervoor), dat maakt het natuurlijk nog een grotere uitdaging.

Maar gelukkig kwam iedereen uiteindelijk, met enige hulp van de geweldige vrijwilligers, toch nog aan op het pauzepunt. Daar werd iedereen stijf en met een volle blaas uit de boot geholpen om even bij te kunnen komen op het terras van café Boulevard.

Het pauzespel (spijkerpoepen) was een groot succes en leverde nog wat extra punten op voor het eindklassement.

De zon was inmiddels echt doorgebroken en iedereen roeide al puzzelend en genietend van het mooie weer, terug naar Poseidon. Sommigen met een tussenstop bij roeivereniging de Hoop en Willem III waar we dit jaar weer hun wherry’s hadden mogen lenen. Dank daarvoor!

Al snel zat iedereen op het Poseidon terras met een welverdiend drankje. Tijdens het verrukkelijke diner van de dames van team “de Poema’s” werden de antwoorden op de crypto’s bekend gemaakt. Uiteraard met het vertrouwde commentaar daarbij.

En dit was het resultaat:

 1. Poseidon 1
 2. Hunze
 3. Poseidon de Beste
 4. Amstel dames
 5. Viking 1
 6. Poseidon 1,2,3? 5
 7. Viking 2
 8. Poseidon 2
 9. Amstelgeuzen/Poseidon
 10. Daventria 1
 11. RIC o.l.v Daniël
 12. Poseidon Zonnetjes
 13. RIC de puzzelburgers
 14. Daventria 2
 15. De Drie Provinciën

We hopen jullie volgend jaar september allemaal (weer) te zien bij Poseidon!

De Cryptocommissie: Chiel, Ab, Hugo, Klaartje en Suzanne

 

Bekijk hier de foto’s

Fotograaf Thomas Oblak:
https://1drv.ms/f/s!Ar2tmJu9RxhrhfsrxBAgRHBRK1rHXA