Verslag regiofinale

Wij – Anja, Monique, Froukje en Wendelien – met Bert als stuurman, deden als “De Zonnetjes” op 6 oktober mee aan de regio finale op de Bosbaan. Het organiserende team, met Nico als spreker, had alles goed onder controle. De dag was uitstekend georganiseerd en was zelfs eerder klaar dan gepland. Het publiek moedigde de roeiers goed aan, wij vooral ook onze teamgenoten Karin en Hanneloes die in een twee meededen. Aan de start kregen we ergens van bovenaf nog grappen naar het hoofd geslingerd ook.

Bij aanvang van de wedstrijd waren we ruim op tijd aanwezig, volop bereid om de boten te riggeren, maar dat was al gebeurd. Het weer was prachtig en we verheugden ons al op de catering die in een brandweerwagen kwam aanzetten. O, nee, die was voor een ander gezelschap bedoeld. Gezellig dat die er ook bij waren. Het weer was trouwens prachtig op alle dagen van de regiowedstrijden, behalve de allereerste, bij Willem III. Wat is regioroeien een mooie ervaring. Je mag bij allerlei clubs op bezoek, een paar minuten roeien, en het eindigt altijd met taarten eten.

Voor mij was het regioroeien dit seizoen de eerste ervaring met roeiwedstrijden. Ongeveer dertig jaar daarvoor leerde ik al roeien, maar nog nooit had ik met een wedstrijd meegedaan. De Zonnetjes eindigden dit seizoen elke keer ergens achteraan in het klassement. Niet als laatste eindigen, dit was in elk geval ook ons streven op 6 oktober. Ik zag zelfs uit mijn ooghoeken tijdens de tweede race dat we onze tegenstander inhaalden! Dat hadden we nog nooit eerder gedaan! Ja, we waren niet de laatste en zelfs 5e van de negen! Al met al was de laatste dag van het regioroeien een geslaagde dag. Hopelijk wordt het regioroeien volgend jaar net zo mooi.

De Zonnetjes