The Head of the River is helaas weer voorbij

Head-ThomasDe Head was afgelopen zondag weer een ouderwets spektakel, met ruim 500 deelnemende ploegen en ca. 4000 roeiers uit binnen- en buitenland. Onze herenacht vormde dit jaar een combi met Willem III, al was alleen de stuur afkomstig van onze buren. De mannen roeiden een strakke race met een scherp sturende Xanne aan het roer. Met een tijd van 30.13 werden ze 43ste van de 70 veteranenploegen in de categorie A-D. De Hoop-combi met Poseidonroeiers Jan Frits de Gans en Willem van Schelven aan boord werd eerste in de categorie veteranen E-H, met een tijd van 26.04. Omdat zij op zaterdag startten, van Ouderkerk naar Amsterdam roeiden en de wind vanuit het zuidwesten blies, zijn deze tijden niet één op één met elkaar te vergelijken.

Head-Thomas-2Bij de dames hadden we net als vorige week (en vorig jaar) een tweestrijd tussen de ploeg van Miriam (en Lilian, Annelies en Karin), die het opnam tegen de ploeg van Carolien (en Nienke, Marieke en Miranda). Het werd een mooie race met talloze (bijna-)inhaalmanoeuvres, zowel in het voordeel als in het nadeel van de Poseidon-dames. Onder aanvoering van slagvrouw Miriam eindigde Poseidon 1 (DVC) als 39ste met een tijd van 36.18 en Poseidon 2 (DVB) als 47ste met een tijd van 37.19, op een totaal van 61 ploegen. Stuur Harry had de dag van zijn leven (‘Een wedstrijd sturen is veel leuker dan zelf roeien!’) en Marieke van Twillert is zelfs speciaal voor de gelegenheid ‘stuurlid’ geworden om weer eens aan het roer van een Poseidon-boot te mogen zitten.

Maart roerde driftig zijn staart en tussen de felle opklaringen door stond er een flinke wind en vielen er een paar pittige regen- en hagelbuien. ’s Avonds tijdens het Headdiner werden alle coaches en sturen uitbundig bedankt met cadeaus en speeches, en de Puma’s hadden heerlijk gekookt en hebben meteen bijgetekend voor volgend jaar.

Foto’s Evert; Foto’s Thomas van de Head.