Skiffhead: natuurlijk won Willem

Op deze natte en winderige maartse zondag 27 maart waagden een paar Poseidon-skiffeurs en een handjevol toeschouwers zich langs de Amstel. De skiffeurs hadden het vooral zwaar tijdens het wachten voor de start. Dat was stervenskoud, maar tijdens de race hadden ze het zo gek nog niet vergeleken bij de toeschouwers, die hoog op de fiets de meeste gure wind vingen.

Die wind viel voor Diana Woei, die in het veteranen skiffveld startte, dan ook erg mee. Hij kwam uit zuidwest, zodat je regelmatig in de luwte roeide of met schuine wind mee. Ze eindigde 31e van de 39. Dat was weliswaar lang niet haar beste ranking ooit maar ze was tevreden.

In het eerste middagblok mochten de heren laten zien wat ze konden. Willem van Schelven werd – hoe kan het ook anders – eerste in zijn veld: veteranen G (46e van overall 144). Jan-Frits de Gans eindigde op een verdienstelijke 2e plaats in zijn veld (Vet E; 29e overall) achter de keizer van de Amstel: Frans Göbel van De Hoop. Marco Vet kon met een 3e plek in zijn veld (lichte Vet C; 56e overall) heel tevreden zijn, zeker gezien het feit dat hij afgelopen winter meer had hardgelopen en ge-acht dan geskifft. De conditie zat wel goed maar je mist dan toch bootgevoel en techniek. Dat belooft wat als hij meer zou gaan trainen in de skiff.