Roeien

Roeien ziet er heel gemakkelijk uit maar tijdens je instructie merk je dat het nog niet zo eenvoudig is. Na ongeveer vijftien lessen heb je de basis voor het roeien gelegd en kun je je haal verder perfectioneren. Tijdens de instructie worden de elementaire zaken van het roeien bijgebracht. Instructie wordt het hele jaar door gegeven, en het is mogelijk om op ieder moment in te stromen. Na het behalen van je diploma mag je zelfstandig roeien, maar je kunt natuurlijk ook onder begeleiding van een coach/instructeur verder oefenen.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze ledensecretaris en kom een keer langs op de club. Een proefles behoort tot de mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook meteen lid worden en het inschrijfformulier invullen.

Na je instructie kun je voor je zelf bepalen hoe je verder wilt. Je kunt verder gaan met oefenen in de C1, zodat je op een later moment wellicht een overstap kunt maken naar een skiff, of je kunt met twee, vier of zelfs acht personen in een ploeg gaan roeien. Voordat je met skiffen begint is het aan te raden om eerst een seizoen flink veel kilometers te maken in C-materiaal.