11 mei: Roeien in eenpersoonsboten

Protocol voor roeien in eenpersoonsboten

Aangepaste versie protocol 24 mei

Bij de persconferentie van afgelopen woensdag werd er aangekondigd dat vanaf maandag 11 mei ook volwassenen, onder voorwaarden, weer individueel mogen sporten bij verenigingen. Achter de schermen is er hard gewerkt aan een protocol voor roeien in eenpersoonsboten. Het volledige protocol is hier te vinden.

Een van de maatregelen is dat je, zolang het protocol van kracht is, vooraf moet reserveren als je wilt gaan roeien. Op die manier kunnen we voorkomen dat er teveel mensen tegelijk aanwezig zijn. In het systeem reserveer je een tijdslot voor afvaren en een tijdslot voor aankomen. Bij Poseidon schrijf je op de gebruikelijke manier een boot af. De eerste stap om te reserveren is je aanmelden bij weerindevaart@rzv-poseidon.nl. Je krijgt dan per mail een inlogcode en verdere instructies en uitleg.

Vanaf maandag 11 mei zonsopgang geldt het volgende (lees alsjeblieft ook het hele protocol!):

  • Er mag alleen geroeid worden in eenpersoonsboten
  • Er mag alleen geroeid worden met een reservering
  • Er mag alleen geroeid worden door mensen met tenminste een C1-diploma
  • Blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt
  • Er mogen maximaal 3 mensen tegelijk op het vlot zijn
  • Houd 1,5m. afstand van elkaar
  • Het materiaal moet na gebruik gereinigd worden
  • Handen wassen voor en na het roeien
  • Thuis omkleden en naar het toilet
  • Kom niet te vroeg naar Poseidon en ga na het roeien meteen naar huis

Voor de duidelijkheid: de kleedkamers, douches, en de soos blijven gesloten. Er mag dus ook nog steeds niet geërgometerd worden. We hopen dat zoveel mogelijk mensen weer kunnen gaan roeien. Helaas moeten mensen zonder C1-diploma en mensen die niet kunnen of willen skiffen nog even geduld hebben.

Het gaat alleen werken als we een beetje rekening houden met elkaar, dus niet te lang van tevoren en/of te veel slots in een keer reserveren. Verder willen we mensen vragen als het enigszins kan doordeweeks te gaan roeien, zodat de zaterdagochtend vrij blijft voor mensen die echt niet op een ander tijdstip kunnen.

In de afgelopen weken is het gebouw niet altijd goed afgesloten geweest. Daarom willen we jullie ook vragen om hier goed op te letten. Zorg dat alle deuren goed dichtzitten als je weggaat en draai ze op slot als je de laatste roeier bent.

Het protocol zal waarschijnlijk nog wel aangepast moeten worden. Laat daarom vooral weten wat werkt en wat niet (je kunt hiervoor ook mailen naar weerindevaart@rzv-poseidon.nl), zodat er goed geëvalueerd kan worden. We houden jullie via de PD op de hoogte van wijzigingen.

Tot ziens op het vlot, vanaf 1,5m.!

Het bestuur

Het volledige protocol is hier te vinden.