Praktische info

Wanneer geldt er een roeiverbod?

Er zijn momenten dat je niet mag roeien op de Amstel. Dat kan te maken hebben met het weer of met wedstrijden. Verder geldt er tijdens de jaarlijkse herdenking (11 juni) een roei- en vlotverbod van 19.45 tot 20.30 uur.

Weer

poseidon-in-de-sneeuw-2
Bij de volgende weersomstandigheden mag er niet geroeid worden:

  • bij vorst (als de buitenthermometer op het vlot minder dan 2° Celsius aangeeft)
  • als er ijs in de haven en/of Amstel ligt (ook als het niet vriest)
  • bij dichte mist (als je het bruggetje aan de overkant niet kunt zien)
  • bij harde storm (windkracht 6 en hoger)
  • bij onweer

Bekijk hier het weerbericht.

Tijdens wedstrijden

Dit geldt in elk geval tijdens de Novembervieren (eerste zondag van november), de Heineken Roeivierkamp, de Head of the River (beide in maart) en de Twee- en Skiffhead (begin april).

Onderkoeling

Roeien is een buitensport en doen we het hele jaar, ‘door weer en wind’. We staan niet zo vaak stil bij de risico’s van omslaan en denken dat we de boot weer in klimmen of met boot en al naar de kant zwemmen. Zo simpel kan het in de zomer zijn, maar in de winter loop je risico op onderkoeling.

Parkeren bij Poseidon

Poseidon beschikt over een parkeerterrein dat we delen met de bewoners van de nabijgelegen woonboten. Langs de Jan Vroegopsingel geldt een blauwe zone (max. 3 uur), maar bij Poseidon kun je gratis parkeren (niet op het gras).

Tijdens wedstrijden kan het heel druk zijn, mede door botenwagens van andere roeiverenigingen. Op die dagen kun je beter elders parkeren of met de fiets komen. Tijdens de Novembervieren, de Head en de Heineken geldt er een officieel parkeerverbod.

Tennisballen

Net als veel andere roeiverenigingen, gebruiken we halve tennisballen om beschadiging aan de kwetsbare boten te voorkomen. Doe de tennisballen dus altijd om de dollen, vóórdat je de boot naar buiten of naar binnen brengt.