Over Poseidon

Poseidon, officieel ‘Roei- en Zeilvereniging Poseidon’, is een actieve Amsterdamse roeivereniging met een open en laagdrempelig karakter, opgericht in 1907. Onze leden vormen een bont gezelschap van mensen uit alle leeftijds- en beroepsgroepen, die hun liefde voor het roeien met elkaar gemeen hebben. De club ligt op een prachtige locatie, precies waar de stad ophoudt en het buitengebied begint, vlak bij de Utrechtse brug.

Actieve leden

Poseidon-leden komen niet alleen naar de club om te roeien. Ze doen van alles: ze coachen, besturen, geven les, staan achter de bar of onderhouden de boten. Actieve nieuwe leden die een bijdrage willen leveren aan het verenigingsleven zijn dan ook van harte welkom.

En dan is er nog de sociëteit

Poseidon heeft een ruim bemeten sociëteitsruimte met bar, biljart, balkon en roeimachines. Daar kun je terecht voor een kop koffie, een krantje, een biljartje. In de sociëteit vinden ook de diners en feesten plaats.

poseidon-gebouw

Alle soorten roeiers kunnen bij ons aan hun trekken komen: wedstrijdroeiers, recreatieve roeiers, gezelligheidsroeiers, door-weer-en-wind-roeiers en mooiweer-roeiers. Poseidon heeft een moderne, evenwichtig samengestelde vloot, met voor ieder een boot die bij hem past.

Lid worden

Verder lezen:

Praktische info
Bestuur en overige contactgegevens
Poseidon Post
Zaalhuur
Geschiedenis
Clublied