Lid worden

Lid worden

Wil je lid worden? Vul dan het inschrijfformulier in. Met vragen kun je terecht bij de ledensecretaris. Na het verwerken van je inschrijving neemt onze instructiecoördinator contact met je op en wordt in overleg bepaald wanneer je les krijgt en van wie. Kun je al roeien? Dan word je uitgenodigd om te komen voorroeien zodat de examencommissie je roeiniveau kan vaststellen.

Leren roeien

Kun je nog niet roeien, dan krijg je bij Poseidon gratis roeiles in een C1 en zodra je de basistechniek beheerst kun je afroeien. Hoe lang dat duurt, verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar na een les of 15 kun je al aardig wat kilometers maken. We besteden veel aandacht aan veiligheid en techniek, maar het plezier in het roeien staat altijd voorop. In de winter wordt de instructie in viermansboten (C4) gegeven en wordt er ook aandacht besteed aan het sturen.

Voor de C1-instructie in de zomer werken we met vaste lesblokken op doordeweekse avonden.

Afgeroeid en dan?

Ploegroeien

Na het afroeien mag je zelfstandig het water op in ‘C-materiaal’, alleen of met anderen, zo vaak je maar wilt, bijvoorbeeld in een C2 of C4. Het leuke van ploegroeien is dat je meteen ook kunt leren sturen. Als je goed genoeg kunt roeien, kun je zelfs zonder C1-diploma al meedoen aan allerlei toertochten die overal in het land worden georganiseerd. Verder kun je meedoen aan regiowedstrijden, een laagdrempelige manier om je eerste wedstrijdervaring op te doen.

Andere mogelijkheden

En heb je voldoende ervaring opgedaan in C-materiaal en dan kun je overstappen op glad materiaal. Dit betekent dat je eerst moet leren skiffen, waarna je ook in een gladde twee, een vier of een acht kunt gaan roeien. En heb je wedstrijdambities? Dan wil je misschien wel meedoen aan bekende Amstel-wedstrijden als de Heineken Roeivierkamp of de Head of the River.