John en Frank in top 3 genomineerden vrijwilliger van het jaar 2018!

Roeiverenigingen zijn nergens zonder vrijwilligers. Daarom organiseert de KNRB dit jaar voor het eerst een verkiezing voor de vrijwilliger van het jaar. Het bestuur besloot om John Leijdekker en Frank Buffing te nomineren. Vandaag kwam het bericht dat ze in de top 3 zijn verkozen! Wij willen John en Frank van harte feliciteren met deze nominatie. Het tweede deel van de verkiezing is een stemronde via internet. We laten het weten als jullie kunnen gaan stemmen!

Poseidon nomineert hierbij vrijwilligerskoppel Frank Buffing en John Leijdekker als Vrijwilliger van 2018. Deze heren verzorgen dit seizoen voor de 30ste keer onze ‘outdoortraining’, een alternatieve wintertraining op woensdagavond, als het doordeweeks te donker is om ’s avonds te roeien. Wij noemen het outdoortraining, maar eigenlijk is het bootcamp avant la lettre: een uitgebalanceerde training waarin hardlopen wordt afgewisseld met roeigerelateerde krachtoefeningen en circuits. Per seizoen worden er drie coopertests gelopen om de progressie te meten. De uitslagen worden nauwkeurig bijgehouden in hun Adelaarslijst, die ook al dertig jaar meegaat. De training is voor iedereen toegankelijk, van beginnelingen tot ervaren marathonlopers, en wordt gedurende het seizoen langzaam opgebouwd, zodat in maart iedereen fit is voor de voorjaarswedstrijden.

Frank en John zijn enthousiasmerende coaches die het beste uit de deelnemers naar boven halen. Op een constructieve manier dagen zij hen uit om hun grenzen te verleggen, om elke keer net een stapje verder te komen. Door de donkere wintermaanden op deze sportieve manier te overbruggen leveren zij een onbetaalbare bijdrage aan onze club. De outdoortraining is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken onderdeel het verenigingsleven. Naast een trouwe harde kern sluiten er elk jaar weer nieuwe leden aan, die zo snel thuisraken op onze club.

Van oktober tot maart staan zij wekelijks voor ons klaar, en dat al dertig jaar (zo’n 780 trainingen!) lang. Zij laten nooit verstek gaan, weer of geen weer. John en Frank verdienen het om als Vrijwilliger van 2018 in de schijnwerpers te staan.