Cryptotocht groot succes

Afgelopen zondag, 22 september, was het weer tijd voor Poseidons jaarlijkse Cryptotocht, de 56ste editie. Er deden 31 ploegen mee, met bij elkaar ruim 140 roeiers, uit alle hoeken van het land; de debuterende roeivereniging De Geeuw uit Sneek verscheen zelfs met vijf ploegen aan de start.

Het was een fraaie dag met rustig nazomerweer en veel verkeer op de grachten, waar alle ploegen zich gelukkig netjes tussendoor wisten te manoeuvreren.

Poseidon scoorde weer goed dit jaar, en na een gedeelde eerste plaats in 2012 werd de ploeg van Harry Westenberg tot hun grote opluchting dit jaar weer echt eerste. Het verschil met de nummer 2 was overigens maar heel klein: de Poseidonploeg van Suzanne Kreté zat er maar één punt onder. Die Leythe uit Leiden stelde dit jaar een tikje teleur met een 6de en 7de plaats, maar captain Gerard Terwiel ging wel weer met de Nol van Boeleprijs voor de beste niet-Amsterdamse ploeg naar huis. RIC werd knap (gedeeld) derde met een derde Poseidonploeg en de dappere Friezen die voor het eerst meededen, gingen met de aanmoedigingsprijs terug naar Sneek.

Met dank aan de Cryptocommissie en iedereen die heeft meegeholpen. Ook veel dank aan onze collega-roeiverenigingen die hun wherry’s weer ter beschikking hebben gesteld!

Klik hier voor de uitslag.

Foto’s: van Thomas en van Robert (inclusief crypto-afbeeldingen).

Het jaarlijkse verslag van Gerard Terwiel vind je hier.