Outdoortraining

Bootcamp door weer en winter

outdoor sit-ups

Al meer dan 25 jaar organiseren Frank Buffing en John Leijdekker gedurende de wintermaanden een wekelijkse outdoortraining. Omdat het in de winter al vroeg donker is, kan er op doordeweekse avonden niet worden geroeid. Dit gat vullen we op met een alternatieve training die geschikt is voor alle leden.

We doen rek- en strekoefeningen maar ook outdoor schaatsen 1een bescheiden vorm van krachttraining. Daarnaast werken we aan onze conditie, onder meer in de vorm van een lichte looptraining. De nadruk ligt niet alleen op hardlopen, maar hardlopers kunnen zich desgewenst wel uitleven, natuurlijk. De training is uitgebalanceerd en wordt langzaam opgebouwd. Je kunt zelf je inspanningen doseren en zult merken dat je in de loop van de weken beter in conditie raakt en sterker wordt. Tussen de oefeningen door is er voldoende gelegenheid om te stretchen. Na de training krijg je een geweldig diner voorgeschoteld, bij toerbeurt bereid door één of twee deelnemers. Zelf een keer koken voor de groep mag ook en wordt van harte aangemoedigd.

WAAR?
Lekker buiten langs de Amstel. De training gaat altijd door en in het slechtste geval doen we een alternatieve training binnen. We starten vanaf het parkeerterrein van Poseidon.

WANNEER?
Wekelijks vanaf de eerste woensdag van oktober tot en met de laatste woensdag van maart, vanaf 18.45 uur. De training duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig.

In oktober 2013 ging het 25ste outdoorseizoen onder leiding van John en Frank van start. Die avond werden zij getrakteerd op een verrassingsdiner en een eigen glossy, JFMagazine, en werden zij benoemd tot Lid van Verdienste van Poseidon.