16 en 17 maart: Head of the River

Head of the River 2019 op 16 en 17 maart
www.headoftheriver.nl

Weercode Zaterdag Blok1: ROOD. De races van Zaterdag zijn gecancelled vanwege de verwachte wind. Zaterdag om 13:00 zullen we een update geven over de situatie voor zondag.

Weercode Zaterdag Blok2: ROOD. De races van Zaterdag zijn gecancelled vanwege de verwachte wind. Zaterdag om 13:00 zullen we een update geven over de situatie voor zondag.

 

The Head of the River

Na een onstuimige Heineken met afgelaste en verplaatste races, is het komend weekend weer tijd voor de Head of the River. De weersvoorspellingen zijn alweer niet al te best, dus we hopen dat er geroeid kan worden.

Let op: de start van de Head is in Ouderkerk en wordt er naar Amsterdam geroeid!

Poseidonploegen
Vanuit Poseidon starten de volgende ploegen:

  • Zaterdag, blok 2 (16:00 uur, ‘eigen’ starttijd 16:57 uur), veld HVE-H 8+, de combi met Willem van Schelven, Jan Frits de Gans en diverse andere roeiers (Breda, DDS, De Hoop, Rijnland)
  • Zondag, blok 1 (10:45 uur, ‘eigen’ starttijd 11:04 uur), veld HVA-D 8+, de heren 8 met Jaap, Frank, Robbert, Johan, Turan, Bert, Nico, Evert en stuur Cor
  • Zondag, blok 1 (10:45 uur, ‘eigen’ starttijd 11:39 uur), veld DCl 8+, de dames 8 met Mina, Fieneke, Marieke, Rose Ieneke, Janneke, Marjolijn, Ellis, Yvonne en stuur Marieke

Verkeersstremming
Tijdens het weekend van de Head gelden de volgende stremmingen:
Jan Vroegopsingel op zaterdag en zondag overdag voor doorgaand verkeer vanwege botenwagens.
Een parkeerverbod (met uitzondering voor bewoners) zal hier van kracht zijn.
Korte Ouderkerkerdijk op vrijdag, zaterdag en zondag overdag vanwege botenwagens.
Amsteldijk-Noord, tussen de Kalfjeslaan en Ouderkerk (met uitzondering voor bewoners) op zaterdag 16 maart tussen 13:00 en 18:00 en op zondag 17 maart 10:00 uur en 16:00 uur.

Vaarverbod
Op zaterdag 16 maart geldt een vaarverbod van 11.30 uur tot 18.00 uur en op 17 maart van 9.00 uur tot 15.30 uur voor boten die niet deelnemen aan de wedstrijd.

Als je van plan bent te gaan roeien op zaterdagochtend, zorg dat je op tijd terug bent en houd er rekening mee dat het druk is op het water en op het vlot!
(Houd ook de weersvoorspelling in de gaten, want die is dus niet al te best!)

Instructiefilm stuurlieden Head
Er is een nieuwe instructiefilm voor de stuurlieden die met hulp van roeiers van diverse verenigingen is gemaakt. Aan alle sturen het vriendelijke verzoek om de film te bekijken en de bepalingen en reglementen op de website van de Head goed door te nemen.
Zie de website.

Waarschuwing voor supporters op de fiets
De Berlagebrug is in verband met de drukte rondom de wedstrijden een knelpunt voor fietsers en ander verkeer. Aanwijzingen van de verkeersregelaars dienen ter plekke strikt te worden opgevolgd.